Loader

The Soft Moon, Trace Amount и Vague Voices в Mixtape 5 (A-Side)

Започната от The Fourth Chimpanzee, 31 Март 2023г, 16:15ч

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

31 Март 2023г, 16:15ч Последна редакция: 31 Март 2023г, 16:17ч от The Fourth Chimpanzee


На 5 април The Soft Moon гостува в Mixtape 5 (A-Side), по покана на Indioteque и Alarma Punk Jazz, цели осем години след първия си концерт в София. 

У нас той ще представи петия си албум Exister, определен от Pitchfork като демонстриращ "ново ниво на дълбочина и откровеност", а от Slant Magazine като неговия "най-амбициозен и разнообразен албум досега".

Роденият в Лос Анжелис Луис Васкес развива The Soft Moon от 2009 г. насам, а през годините името се превърна в синоним на мрачна музика, която умее да доведе до екстаз.
Постепенният му пробив доведе до международно признание, привлече вниманието на групи като Interpol и Depeche Mode, с които Васкес беше на турне, а псевдонимът му стои и до ремикси за How to Destroy Angels, Boy Harsher, She Past Away, Trentemøller.

Преди изпълнението на The Soft Moon, на сцената ще излязат:

Trace Amount, проект на композитора и визуален артист Брендън Галахър от Ню Йорк. Миналата година излезе дебютният му албум Anti Body Language, в най-добрите традиции на ранния Nine Inch Nails, Skinny Puppy и Nitzer Ebb.

Vague Voices e електронното дуо на Ангел Симитчиев (познат от групи като Expectations и Leaver) и Стефан Бъчваров (Cyberian). Те вече имат два албума зад гърба си като част от лейбъла за нойз и дроун музика Amek.

Вратите на клуба отварят точно в 20 ч.

Билети на цена 35 лв. могат да се намерят в мрежата на EasyPay/EPAY GO и 40 лв. на входа на клуба.

Събитието се организира от активните от вече 15 години организации Alarma Punk Jazz Fest и Indioteque. За тях това е първи концерт след разпродаденото гостуване на Алекс Хан Хунтай в София, а сред предстоящите им събития е концертът на датското синт-поп дуо Gents на 3 юни в Singles.